2020(e)ko martxoaren 27(a), ostirala

Osito&Co

 


“Denok izan gara ikasleak, eta festan atera gara, batez ere unibertsitatean” diote enpresako kideek. Osito&co gazte talde batek sortutako gomazko hartzatxoak egiten dituen enpresa euskaldun bat da. Hartzatxo hauen berezitasuna alkoholarekin nahastea bururatu zitzaiela da. Oso entzuna zuten haien lagunek hartzatxoak alkoholean bainatzen zituztela eta hozkailuan 2 egun gordetzen zituztela beraz, proba egitea erabaki zuten.

Proba egin eta dastatzerako orduan, zaporea ez zitzaien batere gustatu, eta likatsuegiak zeudela iruditu zitzaien baina ala ere hain gogoko zuten ideia aurrera jarraitzea erabaki zutela. Beraz, beste maila batera eramatea erabaki zuten, Europako ehunka gozoki-fabrikarekin harremanetan jarri ziren hauen laguntza jasotzeko asmotan, bat animatu zen arte eta fabrika honekin aurrera eraman zuten haien ideia. 

Hartzatxo hauek modu desberdinetan saltzen dituzte, ohikoena aluminiozko kaxatxoetan saltzea da. Kaxa bakoitzean 5g hartzatxo daude ( %15 alkohol). Beraz, 15 hartz txiki jatea kopa bat edatea bezala da. Honez gain, baina badituzte “festa-pack” eta boltsa txikiak ere. Lau nahasketa desberdin egiten dituzte: ron-anana; ginebra-marrubi; vodka-laranja; whiskie-cola eta tekila-limoia.

Enpresak produktuak 18 urtetik gorakoei bakarrik saltzen dizkiete. Hala ere, bere legezkotasunaren fede emateko, urtarrilaren 16ra arte irakur zitekeen bere webgunean: “historian lehen aldiz, gazte talde batek gozoki-fabrika baterako alkohola manipulatzeko lizentzia lortu du”.

Azkenik nola egiten dituzte hartzatxo hauek? artisau-tradizioko maisu gozogileek ekoitziak dira. Kalitatea kontrolatzeko sistema berritzaileenak erabiltzen dituzte bai instalazioetan, bai makinetan eta bai osagaietan. Batez ere azukrea, gelatina, aroma naturalak eta jakina, alkohola dira erabiltzen dituzten produktuak eta elikagaien IFS ziurtagiriarekin egiten dira beti.

 



Naia Altuna.

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina

Oharra: blogeko kideek soilik argitara ditzakete iruzkinak.