Ohian Txiki kooperatibak egindako ardi gazta-sail guztiak merkatutik kendu behar izan dituzte, Madrilen Listeria monocytogenesbakterioarekin kutxatutako meningitis antzeman denena.
Ardi esne gordinarekin egindako gazta; Txuria, ardi esne gordinarekin egindako pasta biguneko gazta; eta Beltza, ardi esne gordinarekin egindako gazta zilindroa, izan dira kendu dituzten produktuak.
Kontsumoaren, Elikagaien Segurtasunaren eta Nutrizioaren Espainiako Agentziak meningitis kasu baten berri eman ondoren hartu du erabakia Jaurlaritzak. Listeria monocytogenes bakterioarekin kutxatzeko Madrilen gertatu da. Ardi esne gordinarekin egindako gaztaren kontsumoarekin lotuta dagoen intoxikazioa da.
Kutsatutako produktuak Katalunian, Euskadi eta Madrilen banatu dituzte.
Horregatik, produktu horietako bat etxean duten kontsumitzaileek ez jateko, eta jan eta sintomaren bat baldin badute osasun zentro batera joateko gomendatzen dute Osakidetzak adibidez.
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina
Oharra: blogeko kideek soilik argitara ditzakete iruzkinak.