2016(e)ko abenduaren 14(a), asteazkena

Gabonetako jakiak



Gabonak direla eta familiarekin biltzen gara ospatzeko, horretarako afari eta bazkariak antolatzen ditugu. Jakina den bezala afari horietan ez da eguneroko afari ala bazkari batean jaten den kantitate bera jaten, hori horrela delako janari kantitate gehiago sukaldatzen dugu, baina batzuetan gehiegi sukaldatzen dugu eta askotan janari honek zakarretan bukatzen du. Janari horrek zakarretan amaitu ez dadin hainbat irtenbide daude.
Hainbat irtenbideetako bat janaria bota beharrean jasotzea izan daiteke, edo soberan dagoenari probetxua atera diezaiogeku "Zero-waste vegetarian cooking"en eredua jarraituaz, honako hauek pentsatzen dute ez dugula ezer ere ez bota behar zaborretara ez azalik ez ezer eta horretarako idei berriez betetako errezetak asmatu dituzte ezer ere ez botatzeko zakarretara, honelako ideia berriekin esperimentatu nahi ez baduzu  sukaldatzerakoan argi eduki zenbat janari prestatu behar duzun, edo bestela soberak egunetarako.


iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina

Oharra: blogeko kideek soilik argitara ditzakete iruzkinak.