OSTELERITZAREN BERRIREKIERA
Euskal Herrian dakigunez abenduak 12an berriro irekitzen dute osteleritza. Horrek alde negatibo bat eta positibo bat sortzen du gure gizartean.
Horren alde negatiboa, osteleritza irekitzerakoan, mundu guztia joango da tabernetara eta horrek eragingo duena da: jende pillaketak egotea, covid-19az kutsatzeko arrisku gehiago edukitzea..., azkenean jende pilaketak egongo direnez eta gazte eta heldu asko elkartuko direnez giro hartan, kutsatzeko arrisku gehiago egongo da. Eta horrek eragingo du hospitaleak berriz betetak egotea, eta covid kasuak igotzaea.
Ondorioaz, esan dezakegu ekonomiari begira tabernak irekitzea ideaia ona dela gainera hortaan lan egiten dutenentzan ona da, zeren bizitzeko dirua iritsiko zaie. Baina, osasunari begira arrisku handia izan daiteke, gerta diteke jendeak seriotasunarekin hartzea eta neurri guztiak jarraitzea eta horrela kasuak berriz igotzeaz ohartzen gera.
Nire iritziz, osasunari begiratzen badiogu osteleritza ez da arazo edo kasuak igotzearen kulpa duen bakarra, zeren transporte publikoetan, ikastolan, supermerkatuan edo edozein dendatan hartu dezakezu. Orduan egoera honi begire ez dakit ea osteleritza irekitzea aukera ona ala txarra den.
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina
Oharra: blogeko kideek soilik argitara ditzakete iruzkinak.